Kendall Jenner

Kendall Jenner (Kendall Nicole Jenner), född den 3:e november 1995 är en amerikans modell och tevepersonlighet känd från reality teveserien Keeping Up with the Kardashians. Hon är halvsyster till hennes betydligt kändare syster Kim Kardashian.

Tillsammans med sin syster Kylie Jenner har hon en välbesökt YouTube kanal som heter ”Keepin up with Kendall & Kylie”. Tillsammans har dom över 75.000 fans.

Kendall är med sina 175 cm den längsta medlemmen i familjen Jenner/Kardashian.

Karriär

Kendall Jenner har jobbat som modell för kläder Sherri Hills exklusiva klädeskollektion. Sherri Hill specialiserar sig på exklusiva fest- och aftonklänningar och kläder.

Tillsammans med sin syster, Kylie Jenner, har hon varit en frontperson i det amerikanska livsstilsmagasinet People, en veckotidning inriktad mot kändisar. Tidningen har en upplaga på runt 4 miljoner tidningar. Hon och hennes syster var med i tidningens artikelserie ”Beautiful People”.

Kendall har också tidvis jobbat som fotomodell och fashion modell (mannekäng). Hon har tagit uppdrag i New York för att få mer erfarenhet som fashion modell. Där hon har haft uppdrag under Mercedes-Benz Fashion Week för Sherri Hills lansering av deras vår och sommar kollektionen 2012.

Hon har varit på omslaget för både 2011 års juni nummer av American Cheerleader och tidningen Teen Prom Magazine.

Personligt om Kendall Jenner

Kendall Jenner är den äldsta dottern till Bruce Jenner och Kris Jenner. Hon har en lillasyster som heter Kylie Jenner. På sin mammas sida har hon tre äldre halvsystrar, Kourtney, Kim och Khloé Kardashian samt en äldre halvbror Rob Kardashian. På sin pappas sida har hon tre äldre halvbröder, Burton, Bandon och Brody Jenner samt en halvsyster Casey Jenner.

Kendall går i skolan Sierra Canyon School, en privatskola med samundervisning, vilket innebär att både pojkar och flickor undervisas i samma skola. Skolan ligger i Kalifornien, USA, och har strax under 1000 elever.

Den 19:e december 2011 tillägnades hon ett helt eget special avsnitt i Keeping Up With the Kardashians: Kendall’s Sweet.

Filmografi

  • 2007: Keeping Up with the Kardashians, reality teve, som sig själv
  • 2008: E! True Hollywood Story, dokumentär, som sig själv
  • 2009: Kourtney and Khloé Take Miami, reality teve, som sig själv
  • 2011: Kourtney and Kim Take New York, reality teve, som sig själv
  • 2011: Khloé & Lamar, reality teve, som sig själv
⇒ Familjen Kardashian

Webbsiter

  Familjen Kardashian