Kim Kardashian

Kim Kardashian (Kimberly Kardashian), född 21:e oktober 1980, är en tevepersonlighet, societet, modell och skådespelare från USA.

Hon är född dotter till den avlidne advokaten Robert Kardashian och är känd för en pornografisk videoinspelning med sin tidigare pojkvän Ray J som spridits olovligt på Internet.

Hon är också känd för sin dokusåpa (eller reality-serie) på den amerikanska tevekanalen E! som hon gör tillsammans med sin familj, Keeping Up with the Kardashians. Den har, än så länge, visats i 8 säsonger och handlar som familjen Kardashian/Jenner. Du får följa med både i familjens vardag och deras affärsliv. Första avsnittet premiärvisades din 14 oktober 2007.

 

Kardashians kändisskap har ökat lavinartat från januari 2011 i samband med premiären visningen av Kourtney and Kim Take New York den andra av två spin-off av den ursprungliga teveserien Keeping Up with the Kardashians (den första Kourtney and Khloe Take Miami) på E!. Den nya serien följer Kim och hennes syster Kourtney Kardashian när de lämnar sin hemstad Los Angeles för att öppna en D-A-S-H mode boutique i New York.

Kardashian har lanserat flera olika parfymer (Unbreakable, Gold, Kim Karashian), gästspelat på en mängd teveshower, tävlat i Let’s Dance (Dancing with the Stars) och har haft filmroller ibland annat filmerna Disaster Movie and Deep in the Valley. Under 2010 skrev och publicerade Kardashian tillsammans med sina systrar Kourtney och Khloe en självbiografi Kardashian Konfidential.

Kim Kardashian är född i Los Angeles, Kalifornien, USA och är dotter till den nu avlidne advokaten Robert Kardashian och hans då varande fru Kris Jenner (född Houghton). Hennes pappa var tredje generationens i amerikan från Armenien och hennes mamma härstammar från Holland och Skottland. Hennas far-farföräldrar immigrerade till Los Angeles från Armenien, då en del av Osmanska riket. Hennes efternamn på Armeniska betyder ”stenhuggarson”. Trots att hon bara är halv Armenisk så har hon berättat att hon är uppvuxen med stora influenser från Armenien, Armeniska historier, Armenisk mat och Armeniska högtider.

Kardashian har två systrar, Kourtney och Khloé, samt en bror Robert. Hon har tre styvbröder Burton Jenner, Brandon Jenner och tevestjärnan Brody Jenner, en styvsyster Casey Jenner och två halv-systrar Kendall Jenner och Kylie Jenner.

Hon gick i gymnasiet på Marymount High School. Under gymnasietiden extraarbetade hon på sin pappas musikföretag, Movie Tunes.

Kim Kardashian aktuellt

 

Kardashian är producent för The Spin Crowd, a teve dokusåpa som kretsar kring Command PR en PR firma i New York som drivs av Jonathan Cheban and Simon Huck. Serien följer dem när de inrättar sig i sitt nya kontor i Los Angeles. Kardashian är vän till dem båda speciellt till Cheban och deltar frekvent på hennes shower. Hon deltog också i 2010 års upplaga av MTV VMA och var med som jury i det nionde avsnittet av tredje säsongen av The Apprentice i USA. Uppdraget bestod av att de två teamen skulle skapa ett skyltfönster för hennes nya Kim Kardashian parfym att säljas i Perfumania. Kims egen sida om sin parfym http://kimkardashianperfume.net/.

Kim, Kourtney och Khloé skrev en självbiografi med titeln Kardashian Konfidential. Boken släptes till bokhandeln 23:e november 2010.

I december 2010 filmade Kardashian en musikvideo för en sång med titeln ”Jam (Turn It Up)”, videon var regisserad av Hype Williams, i filmen fanns Kanye West med i en statistroll. Sången hade premiär under nyårsfest på TAO i Las Vegas den 31:e december 2010. Låten var producerad av The-Dream och Tricky Stewart. Kardashian sa att hon blev övertalad att göra låten av sina vänner, Ciara, Kanye West och ”Turn It Up” producenten The-Dream. När hon blev tillfrågad om det skulle följa ett album efter Turn It Up svarade Kardashian ”Vi jobbar inte på något album eller liknande, det var bara en låt som vi gjorde för Kourtney och Kim Take New York och en video som Hype Williams regisserade. Hälften av intäkterna skänker vi till fonden för cancer forsking, eftersom The-Dream och en av mina föräldrar gick port i cancer. Det handlar bara om att ha kul – att förena nytta med nöje”. Jim Farber som skriver för Daily News kallades låten för ”ett hjärndött stycke generisk dansmusik utan minsta lilla utmärkande drag” och föreslog att Kardashians singel skulle utnämnas till ”den sämsta sångerskan i reality-TVs historia”.

Kim Kardashians inkomster under 2010 var de högsta jämfört med alla andra reality-TV stjärnor, hon tjänade 6 millioner dollar, eller nästan 40 millioner svenska kronor, av sin inkomst donerade hon 10 procent till välgörande ändamål.

  Karriär och affärer
  Personligt
  Musik, film och blogg