Karriär och affärer

Kim Kardashian slog igenom i oktober 2001 i och med att hon till sammans med sina två systrar, mamma, bror, halv-syster och styvfar deltog som huvudpersoner i teveserien Keeping Up with the Kardashian. Serien sändes i fem säsonger och följdes av två spinn-off serier.

Hennes första skådespelarroll var i drama teveserien Beyond the Break. Hennes nästa roll blev i filmen Disaster Movie från 2008 där hon spelade rollfiguren Lisa. Kardashian har också spelat i episoden Benefits i serien  How I Met Your Mother. Tillsammans med sina systrar, Khloé och Kourtney, var hon med i premiär avsnittet säsong 3 i serien 90210, de spelade sig själva.

Kardashian har varit gästvärdinna i WrestleMania XXIV och varit med som jury i säsong 13 av  America’s Next Top Model. Den 16:e december 2009 gästskådespelade hon i CBSs CSI: NY tillsammans med Vanessa Minnillo.

Kardashian var en av 13 deltagare i det sjunde programmet av Let’s Dance (Dancing with the Stars). Hennes partner var Mark Ballas och hon blev den tredje personen att röstas ut den 30:e september 2008 och fick såledesen total placering på 11 plats i tävlingen.

Affärsverksamhet

Kim Kardashian är delägare i en mode klädboutique, D-A-S-H, som hon äger tillsammans med sina systrar Khloé och Kourtney. Våren 2010 släppte de tillsammans en klädkollektion som till klädkedjan Bebe i USA.

I december 2007 naken poserade Kardashian för Playboytidningen. Hon har också varit med i flera nummer av internationella FHM (For Him Magazine) bl.a. som på omslaget till april upplagan 2010 i Australien och till mars upplagan 2011 i England.  I februari 2008 meddelade Bongo Jeans att Kardashian skulle bli deras huvudmodell. Hon är modell för Travis Barker’s Famous Stars and Straps klädkollektion och modellerar också för Quick Trim viktminsknings tillskott, Balenciaga skor, Carl’s Jr. fast food, Sugar Factory lollipops, Perfect Skin hudprodukter och flera andra.

I juli 2008 skrev Kardashian på sin blog att hon arbetade med en lansering av sin egen parfym kollektion till lansering under 2009. Parfymen, Kim Mardashian, lanserades i USA februari 2010 och i Kanada  maj 2010.

I mars 2009 inledde Kardashian ett samarbete med ShoeDazzle, hon är en av medgrundarna och chefs designer för företaget. I april samma år släppte hon en workout DVD serie,  Fit I Your Jeans By Friday, som tränarna Jennifer Galardi och Patrick Goudeau.  I september lanserade Fusion Beauty och Seven Bar Foundation ”Kiss Away Poverty” med Kardashian som huvudmodell för kampanjen. För varje LipFusion läppstift som såldes gick 1 dollar till fonden för kvinnliga entreprenörer i USA.

Bageriet Famous Cupcakes i Los Angeles gjorde ett vanilj-cupcake (muffin) recept för Kardashian med namnet Va-Va-Va-Nilla.

Kim Kardashian smyckeskollektion

Kardashian har också skapat en smyckeskollektion tillsammans med sina systrar. De lanserad tillsammans en kollektion för Virgins, Angels, och Saints (jungfru, änglar och helgon). Kollektionen bestod av 20 stycken smycken och lanserades i mars 2010. Smycken anspelar på Kardashians Armeniska arv.

Utöver smyckeskollektionen så har systrarna lanserat en brun utan sol kräm med namnet Kardashian Glamour Tan. Den släpptes under sommaren 2010 och finns att köpa i den franska affärskedjan Sephora för kosmetika. I augusti meddelade Kardashian att hon tillsammans med sina systrar ska släppa ytterligare en klädkollektion med namnet K-Dash och säljas på QVC.

Den 1:a juli 2010 avslöjade Madame Tussauds i New York en vaxfigur av Kim Kardashian.

  Personligt
  Musik, film och blogg