Khloé Kardashian

Khloé Kardashian Odom, född 27:e juni 1984, är en amerikansk tevekändis, radiopratare, entreprenör och modell från USA. Hon är mest känd för hennes deltagande i teveserierna Keeping Up with the Kardashians, Kourtney and Kim Take New York, och Kourtney and Khloé Take Miami samt Khloé & Lamar. Hon är dessutom gift med den kända basketbollspelaren Lamar Odom från Los Angeles Lakers.

Khloé Kardashian är den yngre systern till Kim och Kourtney Kardashian. Tillsammans med dem äger och driver hon en D-A-S-H klädesbutik och deltar i ett par olika realitysåpor.

Personligt om Khloé Kardashian

Khloé Kardashian föddes i Los Angeles i Kalifornien och är dottern till advokaten Robert Kardashian Sr. På sin fars sida har hon liksom sina systrar armeniskt ursprung. Hon har två systrar Kourtney och Kim, en yngre bror Rob och två halvsystrar Kendall och Kylie Jenner. Hon har också tre styvbröder Burt, Brandon och Brody Jenner samt en styvsyster Casey. Hennas mamma är Kris Jenner.

Hon fick hemundervisning under sin skolgång och fick sin examen vid 17 års ålder. Till att börja med studerade hon på Marymount High Scholl tillsammans med sina systrar med avslutade sina studier där efter att ha haft problem med att passa in.

2007 blev Khloé arresterad för rattfylla. Hon blev dömd till 30 dagar fängelse och att gå en avvänjningskurs för alkoholister. Efter att ha spenderad 3 timmar av sett straff i fängelse blev hon frisläppt på grund av platsbrist.

Khloé Kardashian gifte sig med basketspelaren Lamar Odom den 27:e september 2009 och i oktober en månad efter framträdde hon på en TV-show och annonserade officiellt att hon nu hade byt sitt flicknamn till Khloé Kardashian Odom och samtidigt tagit bort sitt mellannamn Alexandra.

I april 2011 debuterade hon med sin egen realitysåpa, tillsammans med sin man, Khloé & Lamar, en spin-off på den mycket framgångsrika teveserien Keeping Up with the Kardashians. Huvudpersonerna i serien är förutom henne själv och hennes man också hennes bror Rob.

Realitysåpa

I april 2009 skickade Khloé Kardashian tillsammans med sin syster Kourtney ut ett pressmeddelande där det framgick att de skulle delta i en ny realitysåpa som skulle följa systrarnas förtag när de lanserade sin D-A-S-H klädesbutik i Miami, Florida. Serien med namnet Kourtney and Khloé Take Miami sändes för första gången på E! Online kabelteve den 16 augusti 2009. Hon har också deltagit i diverse andra talk shower och underhållnings program på tv.

Khloé gjorde tillsammans med sina systrar Kim och Kourtney en cameo (en biroll) i premiären av säsong 3 av den i USA mycket kända teveserien 90210.

Hon har också deltagit i flera avsnitt av serien Kourtney and Kim Take New York.

Khloé Kardashian har tillsammans med sin man Lamar Odom sin egen realitysåpa som premiärvisades den 10 april 2011.

Affärsverksamhet

Khloé Kardashian är delägare av klädesbutikskedjan D-A-S-H som nu har butiker i Los Angeles, Miami och New York. Hon äger verksamheten tillsammans med sina systrar Kourtney och Kim. Under 2009 gick hon och hennes systrar tillsammans med Natural Products Association och lanserade en tandblekningspenna under namnet Idol White. Hon har också deltagit i kampanjen av djurrättsorganisationen PETA ”I’d Rather Go Naked Than Wear Fur”. I mars 2010 lanserade systrarna tillsammans en smyckeskollektion. En kort tid under 2010 hade systrarna också en klädeskollektion för den amerikanska kedjan Bebe. Vidare har de tillsammans en annan klädeskollektion, K-Dash, med affärskedjan QVC. De har också lanserad en brun-utan-sol kräm med namnet Kardashian Glamour Tan. I november 2010 släppte de tillsammans sin första bok Kardashian Konfidential.

Khloé Kardashian lanserade i februari 2011 tillsammans med sin man en parfym för både män och kvinnor med namnet Unbreakable.

Under våren 2011 bad de tre systrarna sina fans om hjälp med sin första novell som de höll på att skriva. De bad sina fans att ge förslag på en titel på novellen och lovade att den som gav det vinnande förslaget skulle få bli omskriven i novellen. Den vinnande titeln på boken blev Dollhouse.

Filmografi

  • 2007: Keeping Up with the Kardashians som sig själv
  • 2008: MADtv olika roller (2 episoder)
  • 2009: The Celebrity Apprentice som sig själv (en medtävlande)
  • 2009: Kourtney and Khloé Take Miami som sig själv
  • 2010: Fashion Police Herself som sig själv
  • 2010: Psychotherapist som Dannii Hillman
  • 2010: 90210 som sig själv (premiären av säsong 3)
  • 2011: Kourtney and Kim Take New York som sig själv
  • 2011: Khloé & Lamar som sig själv
  • 2011: Law & Order: LA som sig själv (i episod 1)

Khloé Kardashian blogg och webbsiter